K1- K2 Belgesi Nisan’a ertelendi

K1- K2 Belgesi almak isteyenlerin oluşturduğu kalabalık erteleme getirdi. Yetki belgelerinin hemen düzenlenerek teslim edilememesi nedeniyle taşıt sahiplerinden 30 Nisan’a kadar yetki belgesi ve taşıt kartı istenmeyecek.

Yurt içinde eşya taşımacılığı yapanların beklediği haber nihayet geldi. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü 3.5 ton ve daha düşük kamyonetlerle yapılan eşya taşımaları için taşıt sahiplerinden istenen K1- K2 yetki belgesi için 30 Nisan’a kadar süre tanıdı.

Para cezası da uygulanmayacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım imzası ile yayınlanan genelgede 01 Ocak 2010 ile 30 Nisan 2010 tarihleri arasında taşıt sahiplerinden yetki belgesi ve taşıt kartı aranmayacağı, bu nedenler para cezası dahil hiçbir müeyyidenin uygulanmayacağı açıklandı.

İşlemler yetişmedi

Yurt içinde eşya taşımacılığı yapanları sevindiren bu erteleme, yetki belgesi almak isteyenlerin 2009’un son günlerinden itibaren Ulaştırma Bölge Müdürlüklerine akın etmesi ve işlemlerin yetiştirilememesi ile bağlantılı. Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü, oluşan kalabalık nedeniyle yetki belgelerinin hemen düzenlenerek teslim edilememesi nedeniyle bu erteleme kararını aldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder